Международната анти-идил коалиция, възглавявана от САЩ, нанесе четири удара по позициите на сирийската армия в района на град

Дейр-ез- Зор  (на арабски: دير الزور; сирийски: ܕܝܪܐ ܙܥܘܪܬܐ, на арменски: Տէր Զօր, Դեր Զոր, Тер Зор).

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

Авиоударите са извършени от два  F16 и два А10, които са навлезли във въздушното пространство на Сирия от страна на Ирак.

Както съобщи официалният представител на Министерството на Отбраната на Русия Игор Конашенков, ударът е бил нанесен по сирийските подразделения, обградени от бойците в района на летището на Дейр-ез- Зор.

 

По данни на сирийските власти, в резултат на ударите, са загинали 62 военнослужещи. Още около 100 души са ранени, предава агенция «Интерфакс».

 

 

 

 

12

 

 

Конашенков подчерта още, че ако авиоударите, са били вследствие на грешни координати по целите, то това е пряка последица от « упоритото нежелание на американската страна да координира действията си с Русия».

Представителите на анти-идиловската коалиция и от Пентагона за сега не са давали коментар за нанесените авиоудари по позициите на сирийската армия, съобщават от РИА Новости.

 

 

 

 

Отбелязваме, че от 12 септември беше възобновен режимът по прекратяване на бойни действия в Сирия. Русия и САЩ на преговори в Женева се договориха за укрепването и затвърждаването на примирието, доставките на хуманитарна помощ и съвместна борба срещу терористите. При което, Москва пое задължението да повлияе на сирийските власти, а Вашингтон на отрядите на опозицията, за да се спазва примирието.

 

 

Въпреки направените договорки САЩ обстрелват вместо терористи, сирийската армия, в разрез на всички международни правови и въобще-човешки норми, саботирайки усилията за постигане на мир в Сирия: до този момент жертвите от авиодарите в Дейр-ез-Зор по сирийската армия са 62.

 

 

Очаквайте подробности по темата.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;