В случай на каквито и да било провокации по време на гласуването на изборите за Държавната дума на територията на Украйна отговорността ще понесат украинските власти. Това заяви първият зампредседател на комитета на Съвета на Федерациите по отбрана и сигурност Франц Клинцевич. Той не изключи, че нападението над посолството на Русия в Киев да «е репетиция» за планираните в неделя безредици, предаде РИА Новости.

Клинцевич: нападение на посольство РФ может быть "репетицией" перед выборами

«Не е изключено, че нападението над руското посолство в Киев миналата нощ да е било своего рода репетиция. Основните безредици следва да се очакват около руските дипломатически мисии в Украйна утре», — отбеляза Клинцевич.

 

 

Той не се съмнява в това, че украинските радикали ще се опитат да провалят изборите за Държавната дума на територията на Украйна. Наблюдателите от Специалната мониторингова мисия могат само да фиксират факта на противоправни действия, но реално не могат да повлияят на ситуацията, добави той.

 

«Искам да предупредя отрано, че в случай на провокации цялата отговорност ще легне върху официалните украински власти, в целия свят това се оценява като сериозно наказателно престъпление», — подчерта Клинцевич.

 

 

 

Тагове: ; ; ;