Ръководителят на сръбската редакция News Front Оксана Созонова в ефира на програмата «На самом деле» на агенция News Front; с водещ на програмата Сергей Веселовски.

 

 

 

 

« Така наречената граница на Косово пресякохме легално. Ние минахме през административния преход, с нас бяха паспортите, но не ги провериха. Провериха само удостоверението и книжката на шофьора. Нас само ни погледнаха и ни пуснаха нататък

 

 

 

 

 

( * припомняме, че в нощта на 15 срещу 16 септември 2016 в автономния край Косово в състава на република Сърбия бяха задържани руската журналистка от агенция News Front ( ръководител на сръбската редакция в международната агенция) и колегата й, гражданинът на Украйна Сергей Белоус с обвинение за незаконно преминаване на границата на Косово. Журналистите са опитали да снимат документален филм за православните храмове в Косово, но явно от страх да не би да успеят обективите им да уловят още нещо, са неправомерно задържани. Благодарение на своевременната реакция от страна на колеги журналисти от цял свят, и информационната подкрепа, а също и с намесата на външно министерство на Русия, журналистите са освободени.

 

 

 

 

 

 

 

sazonova_nsrevzitx1y

 

( Колежката ни Оксана Созонова, ръководител на сръбската редакция News Front, която беше задържана заради журналистическата си дейност, и освободена след мощната гласност и информационна подкрепа от цял свят,  на колеги журналисти от различни държави, които осветиха ситуацията и не позволиха нищо по-лошо да се случи.)

» Без каквито и да било основания при нас дойдоха около 5-6 човека и ни поискаха документите. Документите ни не ги устроиха, и ни помолиха да се върнем вкъщи за паспортите си. След, което бяхме откарани в полицията»,- разказва Оксана след освобождението.

 

 

 

Съдът в Косово реши да депортира задържаните журналисти на нашата агенция. Освен това, наложи забрана за влизане в Косово и постанови глоба в размер на 2 500 евро, признавайки журналистите виновни по предявеното обвинение » незаконно пресичане на границата».

 

 

 

 

 

 

Това е един от поредните случаи, в които журналисти попадат в капана на информационната война, този път от нашия информационен ресурс: докато се опитват да показват истината рискувайки сигурността си, живота си, за да може обществото да разбира онези факти, които определени кръгове имат интерес да скрият.

Международна информационна агенция News Front се бори с опитите за заблуда на обществеността, осветявайки факти от света за читателите си, донасяйки истината такава каквато е. Нашите редакции излизат на руски, английски, немски, а от 1 ноември 2015 година работи и балканско направление: сръбската и българската редакции. Благодарение и на нашите читатели, успяваме заедно да се противопоставим на опитите да бъдем манипулирани, излъгани и подвеждани. Защото силата е в истината

и с нами Бог!

Продължавайте да ни четете и да изпращате Вашите сигнали, коментари, снимки, видео, защото заедно сме по-силни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;