В мрежата се появи личната кореспонденция на бившия държавен секретар на САЩ Колин Пауъл, в която той не се изказва никак ласкаво за Хилъри Клинтън. Това съобщи The Daily Caller, позовавайки се на сайта DC Leaks, в който са разположени документите на политиците, които станаха достояние на хакерите.

Кандидат в президенты США Хиллари Клинтон во время митинга в Майами

The Daily Caller подчертава, че кореспонденцията на  Пауъл е била защитена с парола, но изданието е успяло да я разбие.

 

 

В писмата, на които се позовава сайтът, Пауъл говори за скандала, свързан с използването от страна на Клинтън на личния си сървър за служебната кореспонденция.

 

 

«Голям смях с този email-гейт (асоциация със скандала «Уотъргейт», бел.ред). Мафията на Хилъри продължава да се опитва да ме вкара в това», — пише Пауcл, предполага се, че общува със сътрудничката на Държавния департамент Бет Джонс.

 

 

Миналия месец американските СМИ съобщиха, че точно Пауъл е накарал Клинтън да ползва личната си поща за работна кореспонденция. Това заяви лично Хилъри Клинтън по време на разговора си с представителите на ФБР.

 

 

Според The Daily Caller, през март 2015 година, когато скандалът тъкмо набираше скорост, Пауъл се е обръщал лично към началника на щаба на Клинтън Шерил Милс:

 

 

«По-добре не ме вкарвайте в това», — се казва в писмото с дата 7 март.

 

 

Милс се съгласила. Но съветникът на Клинтън Джеймс Кервил все пак обвини Пауъл, а също Джеб Буш. Тогава бившият държавен секретар й написал отново.

 

 

«Джеймс беснее, че аз и Джеб сме направи същото, както Хилъри. Но това фактически не е вярно — той налива масло в огъня. Не ми е ясно, някой контролира ли го, всичко това едва ли ви е от полза», — се казва в още едно от писмата на Пауъл. Милс обещава да се опита да оправи нещата.

 

 

Поисковая система Google

 

През август тази година тяхната кореспонденция се възобновила, след като станало ясно, че привърженикът на Клинтън журналистът Джо Конасон има намерение да издаде книга, според която Пауъл през 2009 година е съветвал Клинтън да използва личната си поща.

 

 

 

Екс-държавният секретар подчертавал, че когато е заемал поста си, информационните технологии са били достатъчно стари от днешна гледна точка, но той при всички положения не би използвал личния си сървър за обмяна на информация.

 

 

«Всичко, до което се докосне Хилъри Клинтън се проваля в резултат на нейната горделивост», — пише Пауъл до своя делови партньор Джефри Лидсу миналата година.

 

 

В друго писмо, което е притежание на The Daily Caller, Пауъл подчертава, че Клитън е можела отдавна да сложи край на скандала.

 

 

«Тъжно е това. Клитън можеше да приключи с това още преди година, ако честно си бе признала това, което е направила, без да ме вмъква в скандала. Предупредих нейния щаб три пъти, за да не влизат в този гамбит», — пише той, имайки предвид опитите той да бъде изкаран виновен за скандала около Хилъри Клинтън.

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ;