ВКС на Русия предотврати настъплението на терористите към Палмира, съобщи за журналисти първият заместник началник на главното оперативно управление на Генералния щаб на ВС на Русия генерал-лейтенант Виктор Познихир.

 

 

«Борбата с ИДИЛ продължава. Вчера ВКС на Русия нанесоха удари по районите северно от Палмира, където бяха концентрирани бойците от ИДИЛ за настъпление», — каза Познихир на брифинг в Националния център за управление на отбраната на Русия.

 

 

Той добави, че загубите от страна на терористите са 15 пикапа с голямокалибрени картечници и зенитни установки, както и 250 терористи.

 

 

Познихир отбеляза, че по време на втория ден от режима на прекратяване на огъня в Сирия броят на нарушенията от страна на ислямистите е нараснал до 60, при това правителствената войска не е предприемала ответни действия.

 

 

«Отбелязваме също, че някои въоръжени отряди, контролирани от САЩ, такива като «Ахрар аш-Шам», заявиха в прав текст, че не желаят да прекратяват огъня. Най-голям брой нарушения са свързани точно с тези отряди», — подчерта генералът.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;