На 13 септември в мрежата се появиха информация и документи, от които следва, че Световната антидопингова агенция дълги години е позволявала на американски спортисти да вземат допинг.

 

Тези факти са премълчавани до момента от WADA. Огромен архив от документи се появи на сайта на хакерската група «Fancy Bears», която, както твърди, е хакнала базата данни на антидопинговата организация.

 

«Черешката на тортата» в първата серия документи са американските тенисистки Серена и Винус Уилямс, след които се е проточил истински шлейф от забранени препарати.

 

«Ние — международната хакерска група Fancy Bears сме за чиста игра и чист спорт. Ще ви покажем как се печелят златни медали. Хакнахме базата данни на WADA и бяхме шокирани от това, което видяхме. По-късно ще ви предоставим ексклузивна информация за други олимпийски отбори. Очаквайте по-нататъшна сензационна информация за известни атлети, които вземат допинг», — това се казва на главната страница на сайта, в който е разположен грамаден архив от документи от базата данни на WADA.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ;