Въпросът за здравето на кандидатите е особено важен, и то в подобна уморителна кампания, която се води вече година или две, тъй като става въпрос за човек, който ще застане начело на най-мощната държава в света.

 

 

Това каза в интервю за «Хоризонт» доц. Костадин Грозев, преподавател по съвременна история в СУ «Св. Климент Охридски».

 

 

В своя коментар на обратите в предизборната кампания за президент в САЩ той посочи, че сред целите на кампанията е да се види и доколко е издръжлив даден кандидат, и доколко той може да се справи с натиск от различни посоки. Грозев даде пример с видимото състаряване на президента Барак Обама, който е изглеждал съвсем различно през 2008 година.

 

Това не е личен въпрос, а въпрос за жизнеспособност и има вероятност здравословните проблеми на Хилъри Клинтън да стеснят разликата между двамата претенденти, отбеляза преподавателят. Според него във века на тоталната информираност случай като този на възпоменателната церемония на 11 септември може да повлияе върху нагласите на гласоподавателите.

 

 

Доц. Грозев допълни, че сме в най-непредсказуемата кампания, която се води от десетилетия в САЩ и здравето на кандидатите е един от многото комплексни фактори, които определят избора на американците.

 

Кампанията ще бъде по-оспорвана, отколкото се очаква, прогнозира още Костадин Грозев, според когото тя се ожесточава иима опасност Клинтън да влезе в играта на Тръмп, да падне в капана на Тръмп.

 

Според доц. Грозев кампанията е интересна и заради друго:

 

Изправени сме пред двама кандидати, които са изключително много недолюбвани и в двата лагера. Нивото на неодобрение и към двамата е на рекордно високи нива.

Тагове: ; ; ; ; ; ;