Washington Post: Путин е отровил Клинтън

Дата на публикуване: 13 09 2016, 18:53


Известният съдебен експерт Бенет Омалу счита, че причината за неотдавнашния припадък на Хилъри Клинтън би могла да бъде отравяне. Версията се припомня Washington Post във връзка с делото за бившия офицер от КГБ Алексанър Литвиненко, чиято смърт се свързва с руските власти, пише изданието.

Washington Post: Версия отравления Клинтон наводит на мысли о Путине
 Американският съдебен експерт Бенет Омалу предполага, че причината за неотдавнашния припадък на Хилъри Клинтън може да е отравяне, пише Washington Post. Докторът, открил хроническа травматическа енцефалопатия, посъветва щаба на кандидата от Демократическата партия за президент на САЩ да направи токсикологичен анализ на кръвта на Хилъри.

I must advice the Clinton campaign to perform toxicologic analysis of Ms. Clinton’s blood. It is possible she is being poisoned.

  • Предположението на Омалу, което той публикува в социалната мрежа Туитър, бе посрещнато скептически. Но докторът, известен с богатия си опит и упоритост, продължава да настоява с твърдението си в социалната мрежа. В своя следващ пост той пише, че няма доверие на Владимир Путин и Доналд Тръмп, който се възхищавал на руския лидер.

I do not trust Mr. Putin and Mr. Trump. With those two all things are possible.

  • В началото на годината съдът във Великобритания заяви за вероятната съпричастност на Москва към отравянето на Александър Литвиненко, припомня изданието.

 

 

Заедно с това британските следователи не се решиха в прав текст да обвинят Владимир Путин за смъртта на бившия офицер от КГБ.

 

 

Омалу, чийто образ във филма «Защитник» бе пресътворен от знаменития американски актьор Уил Смит, — притежава голям брой научни звания. Той стана популярен след изследванията, които извърши по повод смъртта на няколко бивши професионални футболисти.

 

 

Той успя да убеди скептиците, че играчите страдат от заболяване на мозъка, предизвикано от многобройни травми на главата, завършва изданието.

 

Тагове: ; ; ;

Добавить комментарий