Гранична полиция разследва инцидента, при който шестима нелегални мигранти от Ирак изчезнаха във водите на река Дунав преди 4 дни, съобщи БНР.

 

МВР разбира за случилото се, след като на 8-ми септември е получен сигнал за четирима бедстващи мигранти на остров Добрина в река Дунав. Изпратените патрули на място прибират хората, които обясняват, че са изоставени от каналджиите, след като е станал инцидент с две лодки във водите на реката. Нелегалните мигранти са се опитали да преминат от България в Румъния, но в българската част на реката лодките са се обърнали. Повечето от хората в тях са били жени и деца, научи «Хоризонт».

 

Шест от пътниците се смятат за безследно изчезнали. Днес сутринта в същия район на реката са намерени две тела на дете и мъж. Смята се, че те са били в една от лодките.

 

Неофициално от вътрешното министерство обясниха пред «Хоризонт», че опитите за преминаване с лодки от България в Румъния са нов момент в мигрантския трафик. До момента най-много бежанци се хващат на българо-сръбската граница.

Тагове: ; ;