Демократическата партия на САЩ се озова на «неизследвана политическа територия» след появата на съобщението за болестта на Хилъри Клинтън, пише британското издание The Telegraph.

 

 

Лекуващия лекар на Клинтън постави на политика диагноза «възпаление на белите дробове». Екс-държавният секретар на САЩ отиде на церемонията, посветена на жертвите на 11 септември 2001 година, независимо от препоръката на лекаря да се въздържа от посещение на мероприятието. Там Хилъри Клинтън припадна.

 

 

Слуховете за здравословните проблеми на 68-годишната Клинтън се появиха по-рано, но нейните привърженици не им отдаваха значение, наричайки съобщенията «теория на заговора». Но неделният инцидент промени ситуацията — сега демократите ще трябва да отговарят на неудобни въпроси. Например, какво ще се случи, ако болестта не позволи на Клинтън да отиде на избори, защо Хилъри не е споделила за болестта си.

 

 

Според партийни източници, демократите могат да свикат спешно заседание, за да разгледат възможната замяна на Клинтън. Новият кандидат ще бъде избиран само в случай, че Клинтън сама снеме кандидатурата си.

 

Хиллари Клинтон покидает церемонию памяти жертв терактов 11 сентября 2001 года в Нью-Йорке в связи с вероятным недомоганием

На този етап Клинтън не демонстрира подобно желание. Малко след инцидента Хилъри заяви, че «се чувства прекрасно».

 

 

Ако Клинтън все пак реши да се откаже от участие в изборите, ще я замени настоящият вице-президент на САЩ Джо Байдън или Бърни Сандърс, който изгуби на предварителните избори, допуска изданието.

 

 

Според партийния устав, новият кандидат трябва да бъде избран с болшинството гласове на специална среща на представителите на Националния комитета на демократите.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;