Военното сътрудничество със САЩ за регулиране на конфликта в Сирия ще помогне на Русия да възстанови статуса си на свръхдържава и ще даде мощен импулс в борбата срещу терористичната групировка ИД, пише The Independent.

Московский Кремль. Архивное фото

 

Ако примирието в Сирия, което започна от 12 септември, продължи седем дена и ООН успее да достави хуманитарна помощ в Алепо, то Москва и Вашингтон ще създадат координационен център за нанасяне на съвместни удари по терористите, отбелязва авторът на статията.

 

 

Както подчертава изданието, стратегията по реализацията на съвместна руско-американска кампания в борбата срещу ИД стана най-неочакваният аспект в споразумението за Сирия.

 

 

Планът предполага, че умерената опозиция трябва да се отдели от Ан-Нусра, по чийто позиции в бъдеще ще бъдат нанасяни въздушни удари. Но тези групировки са достатъчно малко, ако се опитат да тръгнат срещу бившите си съюзници, то до момента на идването на помощта вече ще бъдат унищожени, пише изданието.

Глава МИД РФ Сергей Лавров и госсекретарь США Джон Керри. Архивное фото

В съвместната руско-американска кампания има един «загадъчен» eлемент. Въздушните удари на двете страни срещу терористите биха били достатъчно ефективни, но за унищожаването на идентифицираните цели ще се необходими наземни сили.

 

 

Кой точно ще изпрати своя войска в Сирия, пита авторът на статията.

 

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ;