Съединените Щати не можеха да имат по-добри съюзници на 11 септември 2001 година от Русия и президента й Путин, това заяви прессекретарят на Джордж Буш-младши Ари Флейшър, предаде «Взгляд»

 

 

Според ръководителя на администрацията на Буш-младши Анди Кард, първият, за когото си е помислим президентът на САЩ по време на полета от Сарасота към авиобазата Барксдейл веднага след терористичния акт е бил Путин.

 

 

Заместникът на прессекретаря в администрацията на Буш-младши Гордън Джондро поясни, че реакцията на Путин в  онзи момент е била много важна, в бойна готовност в САЩ са били приведени всички системи за ядрено предотвратяване.

 

„Трябваше да сме сигурни, че в тази ситуация Путин разбира, че ние не се готвим за нападение на Русия“, поясни Джондро.

 

 

Президентът на Русия действаше реагира перфектно и веднага информира, че Москва няма да обявява тревога. Путин съобщи, че разбира, че САЩ са се оказали под удар и принудително са привели силите си в състояние на бойна готовност, добави той.

 

 

„В онзи ден Путин бе фантастичен. През 2001 година това беше друг Владимир Путин“, отбеляза прессекретарят на 43-я президент на САЩ Ари Флейшър.

Тагове: ;