Това, което направиха с Ирина Бокова премиерът Бойко Борисов, онази жена, която работи като еврокомисар в Брюксел и се води българка по документи, и техните холуи (думата неслучайно е на руски, да му обяснят на Борисов какво означава), е невъзможно да бъде описано с наличните цензурни думи в българския език.

 

 

Меко казано, това е груба селска проява от най-долен тип, извършена от злобни душици, страдащи от комплекси за непълноценност, усложнени от хронична отмъстителност. И глупост.

 

 

Борисов, след всичките му килифаревски извъртания, най-накрая успя да ядоса руснаците.

 

 

Освен това той, заради онази жена от Брюксел, успя да накисне пред Москва канцлера Ангела Меркел по начин, непознат в последните години за руско-германските отношения.

 

За да се стигне изобщо дотам руската страна да разкрие подробности от очевидно конфиденциалния разговор между президента Владимир Путин и федералния канцлер, би трябвало руснаците да са бесни, че някой се опитва да ги работи в последния момент.

 

 

Въпросът защо Ангела Меркел е решила да участва в мръснишките игри на Борисов и онази жена от Брюксел виси във въздуха със страшна сила.

 

 

Впрочем, като гледаме поведението на Меркел по отношение на мигрантската криза и проблемите в ЕС, първото обяснение, което идва наум, е — политическа неадекватност, за която тя вече плаща в Германия. Второто е, че зад гърба на канцлерката наднича един чичо с гащи на райета и звезди.

 

 

Заявлението на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова от вчера, както и на говорителя на Путин Дмитрий Песков означава, че руснаците поемат хвърлената ръкавица.

 

 

Еврокомисарката, за която се говори, че можела да смени Бокова (самата мисъл за това в този момент граничи с налудност), ще гледа ООН през крив макарон. Това също намекнаха прозрачно вчера от руското външно министерство.

 

 

От Ирина Бокова ще се иска много мъжество да издържи на една от най-гнусните кампании за избор на генерален секретар в историята на ООН от последните години. Ако обаче го направи и спечели това състезание, в което от родната й страна се опитват да й сложат гири на краката, тя много, ама наистина много ще помогне на България.

 

 

Това ще бъде удар върху мафиотизираната камарила, която управлява страната в момента.

 

 

Не, не я управлява, а я изсмуква.

 

 

Всички тези персонажи, за които казионната преса пише с малките им имена по първите страници, все едно са брат’чеди, вуйни, лели, етърви и баджанаци на журналистите, та всички тези, а и онази стринка от Брюксел също, ще бъдат унизени.

 

 

Унизени. Това ще бъде по-страшно от изборна загуба. Все едно Методи Бачев да говори глупости за Бойко Борисов във всяка «Панорама» от тука до 6 ноември. Така си го представете.

 

 

Що се отнася за българо-руските отношения, за тях спокойно може да забравите, докато ген.-лейтенант инж. д-р Бойко Борисов е министър-председател. А «хъбчето» и други актуални форми на мокри сънища за руски пари в България може да му ги нарисуват на дувара в Банкя, да си ги гледа, преди да заспи.

 

 

Може и той да си ги нарисува.

 

 

Нали Вежди Рашидов каза, че бил като Пикасо.

 

 

Боже, ела и си прибери вересиите, Господи.

Георги Георгиев

Тагове: ; ; ; ; ; ;