„Вековното приятелство между българския и руския народ ще надживее всяка политическа зима“, ттова заяви кандидатът за президент, издигнат от Коалиция  БСП «Лява България» ген. Румен Радев на 13-ия Национален събор на приятелите на Русия «Копринка» в неделя.

 

 

Ето какво каза още ген. Румен Радев от яз. Копринка:

 

 

 „Това е нашата историческа признателност към хилядите руски войни, които заедно с българските опълченци донесоха свободата на България.

 

 

Убеден съм, че волята на България е да съдейства за преодоляването на трудния период между Русия и България. Крайно време е отношенията ни с Русия да стъпят на открита, ясна и патриотична основа, лишена от всякакви идеологии.

 

 

Външната  политика на България трябва да се разработва в София, да бъде съобразявана с българските национални интереси, да бъде отстоявана навън в тези съюзи, в които членуваме, а не да става обратното.

 

 

В никакъв случай не трябва да се обявява Русия за враг в тази сложна световна обстановка. В последните години Русия стана непреодолим фактор в решаването на множество проблеми от съвременния глобален свят.

 

 

Санкциите срещу Русия трябва да бъдат премахнати, защото те са във вреда, както на руската, така и на европейската икономика. Никой няма полза от тях, няма да видим нищо добро от тях.

 

 

Трябва да се стремим да възстановим търговските си отношения с Русия, ние ги пропиляхме с лека ръка през 90-те години. Културната и духовна връзка между нашите два народа е капитал както за България, така и за Русия.

 

 

Вие сте проводник на тази връзка. Наш дълг като българи, като родолюбци е да предадем на следващите поколения топлотата и човечността в отношенията между нашите два народа“, заключи ген. Румен Радев.

Тагове: ; ; ; ; ;