Илияна Йотова ще бъде кандидатът на БСП за вицепрезидент на Румен Радев на предстоящите избори, съобщи БНР. Това реши на разширено заседание Националният съвет на партията. Другите двама кандидати — Дора Янкова и Таско Ерменков са се отказали от надпреварата.

Корнелия Нинова обвини правителството и управляващото мнозинство, че продава България и посочи като последен пример ситуацията с «Царските конюшни» в София. България иска промяна и ние ще й я дадем, а това е генерал Радев и Илияна Йотова — каза Нинова:
«Онези над 60% от българите, които не харесват сегашния си живот, към тях се обръщам, на тях предлагаме алтернатива, на тях даваме право на избор и първата стъпка към промяната в живота им са президентските избори, след което да има и предсрочни парламентарни избори. Нашата алтернатива – искаме суверенна държава и защита на националния интерес, а за нас той е: България — член на Европейския съюз, но с позиции и с характер да казва «не“, когато решенията на ЕС вредят на националния интерес».

Тагове: ;