Кандидатът за проста президент на САЩ от Демократическата партия Хилъри Клинтън е един от най-опитните кандидати в сферата на държавната сигурност за цялата история на САЩ, но точно върху нея лежи отговорността за военните конфликти и кризи, които понастоящем обхванаха толкова много държави в света, пише The Wall Street Journal.

Кандидат в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон. Архивное фото

«Както обича да казва президентът Обама, Хилъри Клинтън притежава по-голям опит в сферата на държавната сигурност в сравнение с всеки друг кандидат.Но това съвсем не е одобрение, защото тя носи част от отговорността за глобалния безпорядък, който се разрази в годините»,  пише изданието.

 

 

Към «постиженията» на Клинтън във външната политика авторът на статията отнася изострените отношения с Русия, а също ядрената програма на Иран.

 

 

Отношенията с Русия са провалени, а Техеран вече заплашва да не изпълни споразумението по ядрената сделка в случай на намеса на САЩ във вътрешните работи на Иран, отбелязва изданието.

 

Кандидат в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон в Кливленде, Огайо. 5 сентября 2016. Архивное фото

Освен това, Клинтън подкрепяше интервенцията в Либия, с което хвърли държавата в хаос, е отбелязано в статията. Тя също подкрепи идеята за по-голяма кампания в Сирия, но неотдавна промени гледната си точка, заявявайки, че е против разполагането на каквито и да са сухопътни войски в страната.

 

 

«Без съмнение, тя, разбира се, знае, че американските сухопътни войски и специалните части вече се намират в Сирия», — иронизира The Wall Street Journal в края на статията.

Превод: Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;