Италианската делегация, състояща се от парламентаристи и италиански бизнесмени, през октомври 2016 година по времена визитата си в Крим планира да сключи редица политически и икономически договори.

 

Това сподели представителят на делегацията, членът на областния съвет на италианския регион Венето Стефано Валдегамбери.

 

 

Итальянский бизнес придумал, как обойти санкции, чтобы зайти в Крым

 

«Организираме делегация от италиански парламентаристи от пет региона:  Венето, Лобардия, Лигурия, Тоскана и Eмилия-Романо. Във визитата ще участват и италиански бизнесмени. Освен културната програма, ще бъдат сключени няколко сериозни политически и икономически договори и споразумения. В частност, по време на срещата ще се съгласува споразумение между градовете Ялта и Верона, Симферопол и Падуа, — сподели Валдегамбери. — Това споразумение е необходимо, за да покажем близостта и солидарността между нашите народи. Италианският регион Венето е против антируските санкции и е за признаването на Крим за част от Русия. Ще повдигнем този въпрос и в ЕС».

 

 

Депутатът заяви още, както отбелязва изданието, че «по време на преминалата неотдавна среща с представители на бизнеса от Италия се е стигнало до решение по време на визитата да бъдат сключени редица договори между компании от двете страни», — поше ПолитНавигатор.

Тагове: ; ; ; ;