Ръководителят на Националния съвет на Украйна по въпросите за телевизията Юрий Артеменко заяви, че причината за подпалването на телевизия «Интер» е в нейната «програмна концепция», ако тя не се промени, «ще ви застрелят и никой няма да може да направи нищо».

 

 
1

В неделя в Киев бе подпалена сградата, в която се намира телевизия «Интер». Представители на телевизията заявиха, че това е било умишлен палеж. В понеделник около главния офис на телевизията се бяха събрали протестиращи, които не са съгласни с информационната политика на телевизията, имайки предвид «проруска следа» в нея. Протестиращите настояваха да се свалят от ефир всички програми и филми на телевизията, които са руско производство.

 

 

Артеменко направи изявлението си по време на заседанието на комитета на Радата по въпросите на свободата на словото и информационната политика.

 

 

«Длъжни сме да признаем, че причината за това е именно вашата програмна концепция…Вас ви запалиха. Ако не се опомните, утре ще ви застрелят и никой нищо няма да може да направи», — заяви той.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;