Опозиционният украински депутат Яков Безбах на брифинг във Върховната рада в Украйна призова да се възстановят търговско-икономическите и приятелски отношения между Киев и Москва в името на украинската икономика, а също страната да се откаже от американското влияние.

 

 

Видеото се появи в социалните мрежи.

 

 

Безбах твърди, че страната трябва да възстанови промишлеността си, чиято основа е положена още от времето на СССР.

 

 

«Да се разчита на това, което ще ни кажe задокеанският чичо Сам…е напълно погрешно. Не са ни нужни задокеански проходилки», — заяви той.

 

 

«Ние зависим от МВФ, от експорта. Днес промишлеността ни е практически в пълен застой. Не съм чул от президента какво ще се прави с нашата промишленост, с безработицата и как да се излезе от ситуацията. Погледнете множеството чужденци в правителството! Сами виждате, че в правителството ни няма украинци. Свои там няма. Неграмотна държава.

 

 

Днес Парубий заяви, че не бива за се забравя миналото, защото няма да има бъдеще. За съжаление, не това се случва в реалността. Разгромиха всичко, което може да се разгроми, а сега строим неизвестно какво. Това е плашещо.

 

 

Възстановяването на икономическите отношения с Русия трябва да започне от мира в Донбас, от приятелските отношения.

 

 

Трябва да построим взаимоотношенията си така, че да спрем тази война. Тя не е нужна на никого.

 

 

Всички страни в света, независимо от публичните изявления за негативното си отношение към Русия, водят успешни търговски отношения с нея.

 

 

Вижте статистиката: най-много Русия търгува с Америка. Всички, които най-много я пресират, най-много търгуват с Русия. А какво направи Украйна? Пропадна в нищото», — заключи Безбах.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;