Причината за Втората световна война е «руско-немският съюз» — пактът Молотов — Рибентроп, уверен е министърът на отбраната на Полша Антони Мачеревич. Той отбеляза, че по това време поляците са били единственият народ в Европа, който се е съпротивлявал на двата агресора.
(News Front още след първото изречение би искал да вметне, че Пан Мачеревич по всяка вероятност е умопобъркан, но няма да го направи, защото редакцията е дълбоко възпитана, бел.ред.)

Ето какво казва още самият министър:
«Тази война нямаше да я има, нямаше да я има тази най-страшна драма за полската държава и народ, а и за целия свят, ако не беше руско-немският съюз, ако не беше пактът Молотов-Рибентроп, ако не беше заговорът между Хитлер и Сталин.
Тази истина трябва да се помни от Полша, Европа и света. Няма по-голяма заплаха за световния и европейския мир от заговора на тоталитарни режими срещу свободите, тоталитарни режими срещу демокрацията, тоталитарни режими срещу мира.
Второ, Полша, поляците, армията и полската държава тогава бяха единствените в Европа, у които се намериха толкова сили, толкова решимост, толкова саможертва, за да се съпротивляват на двамата нашественици. Нямаше в Европа друг такъв народ».
Превод: Петя Паликрушева
Редакцията добавя следния коментар:
Когато прозападните държави говорят за договора за ненападение, сключен на 23 август 1939 г. между СССР и Германия (известен още като „пакт Молотов-Рибентроп“), те нарочно забравят един крайно важен факт.
СССР беше последната голяма европейска държава, която подписа подобен документ.
В деня на Мюнхенския договор – 30 септември 1938 г. точно такъв договор с Германия подписва Англия (почти година преди съветско-германския договор).
На 6 декември 1938 г. такъв договор с Германия подписва Франция.
Разбира се, т.нар. „секретни протоколи“ към съветско-германския договор за ненападение, според които СССР уж се бил договорил с Германия да разделят Европа на сфери на влияние, всъщност никога никой не е виждал с очите си.
Затова пък исторически факт е следното: в резултат на Мюнхенския сговор от 1938 г. Англия, Франция и САЩ нахраниха хитлеристка Германия  с Чехословакия, плюейки на по-рано сключените с нея договорености.
Това и стана сигнал за началото на Втората световна война.
И доколкото вината за това престъпление лежи в пълна степен върху плещите на Западна Европа, то точно тази Европа днес всячески се опитва да прехвърли отговорността върху СССР. Ето затова Западът откровено фалшифицира световната история.

Когато на Нюрнбергския процес задават въпрос на генерал-фелдмаршал Кейтел:

 

 

„Би ли нападнала Германия Чехословакия през 1938 г., ако западните държави подкрепяха Прага?“, той отговаря:

 

 

„Разбира се, че не. Ние не бяхме достатъчно силни от военна гледна точка. Целта на Мюнхен (Мюнхенския договор, бел. ред.) беше да се изтласка СССР от Европа, да се спечели време и да завърши въоръжаването на Германия“.

 

 

Що се отнася до Полша, ето какъв исторически факт трябва да се знае:

 

 

Заедно с фашистка Германия тогава Полша също предявява претенциите си над чехословашките земи и атакува територията на суверенната държава.

 

 

Това го отбелязваме специално, защото и днес има хора (както този полски  Пан министър), които се опитват да изкарат Полша невинна жертва.

 

 

Напълно очевидно е следното: ето затова днес държавите от западния свят така активно се позовават на фалшивите „секретни съглашения“ към съветско-германския договор за ненападение, който СССР сключи последен в поредицата от държави, далеч след аналогичните договори между Германия и Англия, Франция, Полша, Естония и Латвия.

 

 

При това СССР сключва въпросния пакт НЕ, за да започва война, а за да я отложи.

 

Тагове: ; ; ; ;