МВнР на Русия предвиждат пълноценно взаимодействие между Москва и Вашингтон за Афганистан срещу отмяна на санкциите срещу Русия.

 

MID_RF_2016-02-25_151616

 

«Ако САЩ са готови за искрено и тясно взаимодействие, то те трябва да спрат с тези санкциионни игрички и да отговорят на молбите на афганистанците, които предпочитат руското оръжие и искат да видят по-активно инвестиране от страна на международната общност», — каза за «Интерфакс» в сряда специалният представител на Русия за Афганистан, директорът на Втория департамент за Азия към МВнР на Русия Замир Кабулов след преговорите с американския си колега, специалния посланик на САЩ за Афганистан Ричард Олсън.

 

 

Според Кабулов, ако американската администрация, настоящата и бъдещата, иска да помогне на Афганистан, то това може да се направи чрез широко и искрено сътрудничество с Русия.

 

Той подчерта, че само Русия и САЩ не могат да решат афганистанския проблем, «тук задължително трябва да има участие на други регионални партньори, такива като Китай, Индия, Иран, Пакистан и нашите централноазиатски партньори, които имат интерес да се нормализира ситуацията в Афганистан».

 

 

Тагове: ; ;