Колонна автомобилей с боевиками Исламского государства. Архивное фото

 

За съжаление, европейците политици нямат намерение да изхождат от обстоятелствата, които касаят цялата планета.
«Ние трябва да сплашим Русия толкова, колкото трябва», — заяви миналия четвъртък авторът на Меморандума на ХДС-ХСС в Германия, което за пореден път потвърждава неадекватността на политическия елит на Европа.
Оцеляването на Европа изисква нетривиални решения — напълно противоположни на тези, които в момента прилага западноевропейският елит. Например, курс към деамериканизация на страните от ЕС с последващо партньорство с Русия.
Да, днес в Западна Европа няма нито лидери, нито сили, способни да гарантират прехода на страните си към суверенна политика.
Но трябва да стане ясно, че Европа стигна до тази задънена улица, в която стигна през 90-те години и СССР. Тогавашното ръководство на СССР се оказа неспособно да се издигне до нивото на ефективните стратегии. Вероятно това е една от главните причини за неговия крах.
Европейският елит ще премине през период, от който няма как вече да се избяга — през период на хаос, насилие, квазиреволюции и разрушения…

 

Русия, благодарение на жилавостта на своя ценностен цивилизационен код, преодоля зловещите 90-те години с относително малко кръв.
Днес Русия трупа ресурси и се модернизира.
Западът през това време прави точно обратното — разруши си цивилизационната основа, направи всичко възможно, за да ликвидира националните ценности и да ги замени със «западни», което е една от основните причини за настоящите проблеми в Европа.
А може би Европа действително трябва да изгасне — като свещ, на която й е изгорял фитилът — за да се избави завинаги от хегемонията на САЩ.
Или за попадне в още по-голяма американска зависимост.
Което ще бъде окончателният край на Запада.

 

Тагове: ; ; ; ;