На срещата на G20 в китайския град Ханчжоу има разногласия относно кризата с мигрантите в Европа, предаде  “Газета.ру”, позовавайки се на източник от руската делегация.

 

Миграционный кризис ЕС вызвал разногласия на саммите G20

 

«Спореха за бежанците. Турция и Европа считат, че други страни също трябва да направят нещо за разрешаването на проблема», — каза източникът.

 

 

Той отбеляза още, че проблемът с мигрантите в ЕС е един от спорните за обсъждане проекти за комюнике, което трябва да бъде прието в края на срещата на 5 септември.

 

 

Кризата с мигрантите в Европа най-силно удари Германия. Немското ръководство се опита да привлече в страната евтина работна ръка от страните от Близкия Изток, но потокът от мигранти се оказа твърде голям. Ръководството на Германия се опита да прехвърли отговорността на другите държави в ЕС. Но това се оказа непосилна задача, дори федералният окръг Бавария постоянно критикува миграционната политика на своята държава.

 

 

Голяма част от мигрантите се оказаха не евтина работна сила, а престъпници и насилници, които на всичкото отгоре трябва да се издържат безплатно.

 

Тагове: ; ; ; ;