След дълга пауза, тази вечер на 5 септември, се случва първия антиправителствен протест след края на лятото.

Опозицицията на Черна Гора отново изкара хората на улицата, за да даде отпор и да изрази несъгласие с провежданата политика на правителството на Мило Джуканович, който се опитва да вкара страната в агресивния алинс НАТО.

Въпреки проливния дъжд, хората излязоха за да кажат, че са готови да се борят до край. Антиправителствената демонстрация протича в град Никшич.

 

 

137

 

 

Началото на протеста под наслов „ Или ние или той“ ( като се визира властта на Мило Джуканович) беше поставено в 21:00. Опозиция излиза на предизборна кампания в страната, като основните теми, които поставя са: безработицата, икономическата криза, ниския жизнен стандарт и растящите социални проблеми.

 

 

 

21:04

« Янко Вукчевич от Работническата партия: « ДФ ( Демократчен Фронт- надежда за тези, които нямат  работа

21: 13

Председателят на Партия  на трудещите се  Янко Вукчевич: „ Както пада дъжда тази вечер, така ще падне и Джуканович. Долу мафиотското правителство! Няма по-добро масто от град Никшич, където да говорим за унищожаването на работническата класа. Длъжни сме да променим ситуацията на 16 октомври.

 

 

 

21:22

Политическият деятел Предраг Булатович: » Събрали сме се тук днес, защото искаме да видим краха на режима на Джуканович. Ние сме заедно, въпреки че имаме различни партийни програми, защото имаме една обща цел. Призоваваме всички наистина опозиционни партии, лидери и избиратели да се присъединят към нас. Ние или той. Народът на Черна Гора решава това.»

 

21:29

Движение за промяна, професор Бранко Радулович: » НАТО няма да ни даде работни места, НАТО няма да реши проблемите ни, и да даде процъфтяване на страната ни. Истината е в това, че политиката по въвличането на страната ни в НАТО, беше въведена, за да раздели Черна Гора. Това е лъжата на Мило Джуканович.

 

 

 

 

 

 

 

 

Андрия Мандич- Демократичен Фронт

« Омръзна ли ви крадящата и корумпирана власт на Мило Джуканович? Демократичен Фронт има план за всичко. Ние успяхме да обединим цялата страна, да съберем младите хора и сме решени да победим. Никой няма такава подкрепа от народа, както Демократичния Фронт. Страната ни няма повече време за губене. Ще спрем корупцията, ще спрем кражбите на тези, които ограбват народа ни. Изборът е прост- или ние или той! Това сме длъжни да направим заради честните и почтени граждани на Черна Гора. Нека приветсваме и поздравим всички, които са сега тук , обединени, въпреки проливния дъжд. До победа!

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;