Бившият кандидат за президент на САЩ Рон Пол каза, че Америка не трябва да се намесва в Украйна и че парите на денъкоплатците е по-добре да се изхарчат за нуждите на американците, а не да се изпращат като помощ на украинците.

 

 

Вашингтон е подготвил за Украйна пакет от икономическа помощ в размер на 1 млрд. долара, но бившият кандидат за президент на САЩ Рон Пол смята, че тези пари могат да имат по-ефективна употреба.

 

 

„Видно е, че тези пари потъват. Богаташите решиха, а конгресът гласува за предоставянето на помощ. Този милиард долара са само част от цялата серия кредити за Украйна. НАТО й обеща 18 милиарда долара. Но тези пари не идват от богатите. Ние изпращаме пари в Украйна, а с това напълнихме гушите на банкерите“, – отбеляза политикът.

 

 

Според думите му, от това може да спечели само Русия, защото Украйна има много големи дългове, в това число пред Руската Федерация.

 

 

„Та Украйна дължи на Русия пари за газта. Главното е, че тези пари няма да са в полза на украинския народ: гражданите на страната ще продължат да страдат от политиките на жестоки икономии. Това не е изгодно и за американците. Редовите граждани ще страдат от инфлациите“, – отбеляза екс-кандидат за президент на САЩ.

 

 

Рон Пол е сигурен, че правителството на САЩ не трябва да се намесва в ситуацията около Украйна, „защото ние и без това се набутахме дълбоко там“.

 

 

„Фактите говорят сами по себе си: европейците и американците взеха активно участие  в свалянето на законно избраното правителство на Украйна“, – подчерта политикът.

Тагове: ; ; ; ;