Американският сенатор Джон Маккейн, известен със своите скандални изявления, направи още едно, което прозвуча в ефира на телевизионния канал Fox News. Той призова САЩ да снабдят терористите в Сирия с оръжие, за да могат те да свалят руските военни самолети.

 

 

 

Политикът, отговаряйки на въпрос на водещия за позицията на САЩ около руските бомбардировки в Сирия по позициите на подготвените от ЦРУ сирийски терористи, каза:

 

 

”Ако бях на мястото на ръководството на държавата ни, щях да направя така, както направихме в Афганистан – т.е. трябваше да дадем възможност на тези момчета да свалят руските самолети, имаме всички средства за това”.

 

 

 

Маккейн наистина жадува Америка да се превърне в убиец на руснаците, защото смята Русия за явна заплаха от световен мащаб за САЩ. Не е известно какви са мненията из Сената на САЩ по повод неговите изявления.

 

 

 

Интересно е какво биха писали американските медии, ако някой депутат от Руската Дума направи изявление от рода на: да помогнем на Башар Асад да сваля американските летци в небето над Сирия?

 

 

 

Припомняме, че Маккейн заяви, че ще се бори срещу Владимир Путин.

 

 

 

Припомняме още, че по-рано лидерът на Луганската народна република Игор Плотницкий покани сенатор Джон Маккейн в ЛНР, за да осъществи контрол в изборния ден. Маккейн не отговори положително и публично оскърби опълченците от Донбас.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;