Заради слабостта на Обама Путин не се страхува да нахлуе на територията на съседите си и да държи в страх цяла Еврапа, заяви сенаторът от щата Тексас Тед Круз. Политикът предложи да се бори с Русия икономически: да се срутят още световните цени на газта и така да удари по приходите на Кремъл.

Тед Круз bcd

 

 

Сенаторът-републиканец Тед Круз, екс — претендент на президентските избори в САЩ, подложи на жестока критика позицията на Обама по отношение на Русия, пише The Washington Times.

 

 

„Руската мечка посреща котенцето Обама“, – цитира думите на Круз изданието.

 

 

 

„Причината Путин да не се страхува да нахлува на територията на съседите си, а нашите съюзници из цяла Европа с ужас да очакват какво ще последва, е в това, че нашият президент е лидер, който се спотайва отзад“, – отбеляза сенаторът.

 

 

 

Както отбелязва американското издание, Тед Круз предложи да се бори с Русия икономически – американците да експортират природен газ, за да се срутят световните цени и така да се удари по кремълския „касов апарат“.

 

 

Недоволството на сенатора бе предизвикано от репликата на Обама, че той няма стратегия за борба с бойците от „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак. Круз цитира Роналд Рейгън, който заяви в миналото, че неговата стратегия е „Ние побеждаваме, те губят“.

 

 

„Може да си помислим, че президентът Обама е прочел това наобратно“, – отбеляза републиканецът и добави, че „Ислямска държава“ следва да се „натика с бомбардировки в каменната ера“.

Тагове: ; ; ; ; ;