За да оправдае съществуването си военно-промишления комплекс разпалва нова война, пише  NEOPresse.

Именно заради това, производителите на оръжие са измислили » руската заплаха» и през медиите представят Русия и президента на страната Владимир Путин, като въплащение на абсолютното зло.

И всичко това се прави, за да може шепа властители да увеличават своите доходи, пише авторът на статията Михаил Ленер.

 

 

 

 

 

 

 

69

 

 

67

 

 

 

 

 

 

 

 

Последните години западната преса приложи » на практика нечовешки усилия«, за да представи Русия, а именно нейния президент Владимир Путин, като въплащение на абсолютното зло, пише  NEOPresse.

Публикуват се, даже възможно най-абсурдните «съобщения«, ако се намери начин някак си, да бъдат привързани към главата на Кремъл и да го представят в негативна светлина, отбелязва авторът на статията Михаил Ленер.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

68

 

 

 

 

 

А причината за това е съвсем проста: конфликтът с Русия е изгоден за бизнеса.

 

« Ако някой до сега се е съмнявал, че се опитват нас, и целия свят да въвлекат във военен конфликт с Русия, за да може неголяма групичка алчни властители да увеличи значително своите доходи, то нека чуе и види последните изказвания по повод нарастващото напрежение в отношенията между Запада и Русия»— пише изданието.

Като пример, авторът на статията посочва думите на бившия заместник началник-щаб на армията на САЩ Ричард Коди.
Сега той ( Ричард Коди) заема длъжността вице-президент на L-3 Communications, седмият по големина военно-промишлен концерн в САЩ, който само за 2015 годин, е получил от американското правителство 7522 поръчки и е спечелил от тях 5 милиарда долара. 
След приключването на студената война » практически навсякъде по света ще настъпи мир«, казва Коди.
» Падна стената,- добавя той, — и всички съкратиха  военните си бюджети«.
Сега Русия отново излиза на световната арена и оказва натиск на съюзниците на САЩ. По негови думи,  » държавите-членки на НАТО трябва да отделят 2 % от своя БВП за военни цели…Ние знаем, че скоро ще се появи тренд за увеличаване на ( бюджетите за отбрана), и за това сами се подготвяме за този момент.»
В една от своите скоро публикувани статии « търговска организация на военно-промишлените концерни»  Aerospace Industries Association също поиска увеличаване на военните разходи, за да се подготви по-добре за бъдещите заплахи.
» С цел осигуряване на национална сигурност ние сме длъжни да отговорим  на растящата терористична активност на ИДИЛ, руската агресия на прага на НАТО, провокационните действия от страна на Иран, Северна Корея, а също така растящото влияние на Китай«,- се казва в материала.
Уилям Хартунг, директор на Инициативи по въоръжаване и сигурност към Центъра за международна политика открито признава, че така наречената « руска заплаха» е изгодна за бизнеса.
« Демонстрацията на военната мощ от страна на Русия позволява на производителите  на оръжия да получат допълнителни доходи, тъй като това е стандартен аргумент в полза на увеличиването на разходите на Пентагона- въпреки че, Пентагона разполага с предостатъчно пари, за да отговори на всички съвременни заплахи за САЩ».

 

 

 

Defense One също смятат, че на » руската заплаха» трябва да се отговори с увеличаване на военните бюджети. В материала на изданието се говори, как НАТО се нуждае от нови самолети, безпилотници и танкове ( изпитва дори остра  необходимост). А в заключение на статията авторът цитира главата на шведско подразделение на компанията за отбрана Saab Клас-Петер Седерльоф: « Не само САЩ прави това, всичко води към » пълномащабна война».
Военно-промишленият комплекс заедно с медиите и банкате, искат голяма война, за да оправдаят съществуването си, поясняват  NEOPresse.
Още преди време, генерал-майор Смедли Батлър предупреждава за това в своята книга » Войната- това е просто рекет», и как се опитват да убедят хората, че войната е необходима, за тяхното оцеляване и за запазване на техния начин на живот и « свобода».
Историкът Антъни Сатън също е писал, че крупните икономически играчи и предприятия плетат заговори, игнорирайки държавни граници и интереси. Те имат за цел да следят, в страната да има достатъчно пари и военна техника, за да започват войни. В хода или в резултат на тeзи войни, са загивали милиони хора, и само тези, които зад кулисите са правили всичко, за да разпалват тези войни, са живи и до сега, и продължават да  се «разпространяват като метастази в обществото ни » и все по- здраво се настаняват в него, пише Ленер.
Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;