Съвременната информационна война не предизвиква нищо друго, освен усмивки. Както се оказа — ролята на «първа цигулка» на информационната война на НАТО срещу Русия е отредена на Министерството на инфромационната политика на Украйна.

 

НАТО отводит Украине главную роль в дискредитации предвыборной кампании в России

 

Огромно благодаря на неравнодушните наблюдатели на Незалежната, които успяха да открият в мрежата изтеклите програмни документи от латвийския Център за стратегически комуникации на НАТО, които непрекъснато ни изненадват с «дълбочината на мисълта» на западните политически технолози, занимаващи се с подкопаване на конституционния ред на Русия.

 

 

Няма как да не завидим на борците на украинския идеологически фронт, имайки предвид огромния обем от вътрешните и външните задачи, които са им поставили западните им приятели.

 

 

Четейки указанията на латвийското Стратегическо командване на НАТО относно съвместните «мероприятия, свързани с изборите за органите на държавна власт в Русия и органите на местното самоуправление на 18 септември 2016 година, а също за  президентските избори през 2018 година», е трудно човек да реши, дали да се смее или да плаче…

 

Указания, превод от английски:

 

 

  1. Тиражиране на компрометиращи материали с остра критика към руските политици в рамките на оказване на информационна подкрепа на опозиционните кандидати за изборите на 18 септември 2016 г.

 

 

2. Разпространение на информация за кулоарното решение на политическия елит на Русия да се откаже от провеждането на изборите на 18 септември 2016 година, а също президентските избори през 2018 г. заради засилването и разширяването на режима на санкции.

 

 

3. Разпространение на информация за потъпкване от страна на руската войска на протестните акции срещу окупационната власт в Крим.

 

 

4. Разпространение на лицата на украинците, участващи в строителството на моста в Крим, стадиона «Зенит-Арена» и космодрума «Восточний», информация за използването на административен ресурс по време на предстоящото гласуване на 18 септември 2018 година в полза на «Eдинна Русия».

 

 

5. Разпространение на информация за спирането на товарните превози между Полша и Русия през 2017 година заради ожесточаването на руското законодателство в сферата на международните превози, загубите за руския бизнес, напускането на болшинството европейски производители и увеличаване цените на чуждата продукция в Русия.

 

 

6. Тиражирането на материали от медиите за споразумението на «Eдинна Русия» с крупните руски компании — спонсори на предизборната кампания на партията на властта за изборите на 18 септември 2016 година — за разпределението на многомилионни държавни поръчки.

 

 

7. Разпространение на информация за решението на руското правителство да затвори особените икономически зони, за чието строителство са изхарчени над 150 милиона рубли от държавния бюджет, поради тяхната неефективност.

 

 

8. Разпространение на информация, позоваваща се на договори със силови структури в Русия за това, че спешното приемане на законопроекта на Ирина Яровая и Виктор Озеров е обусловено от необходимостта да се проследят антиправителствените настроения сред гражданите на Русия в навечерието на изборите.

 

 

9. Събиране на украински активисти за подкрепа на акциите на руската опозиция срещу «пакета Яровая», провалената международна политика на руската власт, повишаване на тарифите на комуналните услуги, задържането на заплатите на работниците в бюджетната сфера, внасянето на поправки в закона за образованието на Русия, отмяната на стипендиите за студентите по време на агитационните мероприятия и срещите с избирателите на депутатите от партия «Eдинна Русия».

 

 

10. Съдействие на руската опозиция при провеждането на акции около офисите на «Eдинна Русия» с твърдението, че се плака за участието в митингите в подкрепа на властта, предизборната агитация и мероприятията за дискредитация на опонентите на режима.

 

 

11. Организиране на провокации на границата с Република Крим, блокиране на пътищата и електроснабдяването на кримския полуостров.

 

 

Съдейки по всичко, съвсем скоро ще се сблъскаме с поредната истерия в украинските СМИ по повод изсмуканите от пръстите «кошмарни разобличения», сплашвания, спретнати на колянце и по поръчка.

 

 

Абсурдността на ситуацията е в това, че Западът отново пренебрегва здравия разум в руското общество и сериозно вярва в успешната реализация на своя безумен проект.

 

 

Блажени са верующите и тяхно е царството небесно…

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ;