Американци искат от властите си да прекратят да харчат бюджетни средства за борба с несъществуващата «руска заплаха».

Петицията  с обръщението на американците  към  конгреса е  публикувана на сайта на  Белия дом.

 

 

 

 

 

35

 

 

 

 

 

» За 2017 данъчна година  Съветът на управителите на телевизионни и радио предавания (Broadcasting Board of Governors, BBG) е поискал над  $777 милиона за пропаганда. Военния бюджет продължава да расте пред лицето на противостояние с несъществуващата руска заплаха. По думите на Виктория Нюланд, правителството ежегодно харчи  $100 милионона за подкрепа на руската опозиция и медии. Това е позор! Настояваме да се прекрати това безмислено харчене на нашите пари! — се казва в документа.

 

 

 

 

 

 

САЩ имат други проблеми, изискващи незабавно решаване: 46 милиона американци всяка година използват продоволствени карти, а цифрата на бездомните деца се е увеличила с 60% за последните шест години, подчертават авторите на петицията.

 

 

 

 

37

 

 

 

 

36

 

 

 

 

 

При това властите харчат влизащите в бюджета средства от събиране на данъци за вмешателство в работите на чуждестранни държави, а не за разрешаване на вътрешните проблеми, се отбелязва в петицията.

Към момента на написаване на статията под петицията са се подписали 20 617 души. Съгласно правилата за работа на ресурса, обръщението ще бъде предадено за разглеждане в администрацията на президента на САЩ, ако под документа сложат подписите си 100 хиляди души в рамките на не повече от 30 дни.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;