Доналд Тръмп — истинска холивудска история (докум. филм)Ексцентричният милиардер и кандидатът на Републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп развихри спор с президента на Мексико Енрико Пеня Нието малко след срещата между двамата лидери.

 

Тръмп заяви по време на предизборен митинг в щата Аризона, че властите в Мексико ще платят „100 процента“ за стената, която Тръмп има намерение да вдигне по общата граница, за да спре трафика на хора. Президентът на Мексико отхвърли безапелационно идеята на републиканеца и кандидат за президент на САЩ.

 

Тръмп в Аризона говори и за депортиране на 11-те милиона нелегални имигранти от САЩ. Милиардерът обяви по време на срещата си със свои привърженици, че ако стане президент всеки, който е стъпил незаконно в страната, ще бъде „обект на депортация“.

 

Републиканецът уточни, че няма да има амнистия за никого. Другите намерения, които обяви Доналд Тръмп се следните:  моментално задържане на всички нелегални имигранти, които са били арестувани за престъпления, както и незабавно стартиране  на процедура за прогонването им.

Тагове: ; ; ; ;