Eлитните части на ВС на САР заедно с отрядите от ливанската «Хизбулла» отново атакуваха позициите на коалицията на метежниците «Джейш Ал-Фатх» в района на военната академия на Алепо.
Главният удар бе нанесен около авиотехническото училище.
Гвардейците и ливанските специални части преодоляха съпротивата на джихадистите около северо-западните врати, стъпиха на територията на училището и заеха няколко казарми.
Атаката на проправителственитете сили бе подкрепена от руската авиация, която не позволи на противника да се прегрупира и да получи резервни сили.
В момента на територията на техническия колеж на ВВС на САР има тежки боеве.  Силоваците вече овладяха 20 корпуса и се придвижват към артилерийското училище, приключвайки с прочистването на местността.

Половината от района Ramouseh, в който се намира военната академия, вече се намира в ръцете на правителствените войски, но до пълната победа има още много да се свърши, защото противникът се съпротивлява фанатично, без да се интересува от загубите си.
ВКС на Русия се насочи към тила на джихадистите. Мощните удари се стовариха върху базата на метежниците в  Dahret ‘Абд Рабо и трасето  Layramoun-Кафр Хамра, както и върху мястата за отдих на ислямистите в селищата Анадан, Кафр Хамра, Хайан и Харитан, които също бяха подложени на съкрушителни бомбардировки.

Тагове: ; ; ; ;