Действащата власт в Украйна за две години, благодарение на реформите си, направи живота на гражданите непоносим, в страната вече е разкош да отглеждаш деца. Такова мнение изрази депутатът от «Опозиционния блок» Eлена Колесникова, предаде  ТАСС.

Украинская оппозиция обвинила власть в антисоциальных реформах

 

«Вместо да се защитават хората, властта продължава да прави живота на украинците непоносим. Най-ужасното е, че са засегнати и децата, властта вече напълно отмени ежемесечните майчински. После под предлог, че се правят реформи, беше отменена безплатната храна в училищата и учебниците за децата, прехвърляйки финансовото бреме върху раменете на родителите», — отбеляза тя.

 

 

Според Колесникова, харчовете на голяма част от родителите за новата учебна година са няколко месечни заплати.

 

«От къде да вземат пари родителите за храна, дрехи и учебници, ако комуналните тарифи стигнаха до нивото на повече от половината средна заплата в страната? Днес хиляди украински семейства са пред избора: да нахранят семейството, да платят за комуналните услуги или да подготвят децата си за училище», добави тя.

 

Депутатът припомни, че в началото на годината във Върховната рада е регистриран пакет законопроекти, насочени към подкрепа на украинските семейства, увеличаване на минималните работни заплати, а също въвеждане на мораториум върху повишаването на комуналните тарифи, както и срещу ръста на хранителните продукти.

 

 

«Създава се впечатлението, че нашите псевдореформатори правят всичко възможно, за да накарат украинците да раждат деца. Властта иска да превърне нацията в безграмотна», — подчерта тя.

 

Тагове: ; ; ;