Официалният брой на загиналите мирни граждани в резултат на оръдейни обстрели от терористите в сирийския град Алепо за първата половина на август е 167 човека. Три от тях са деца.

 

 

Руски журналисти посетиха местата, в които живеят бежанците от линията на фронта и разбраха, защо мирните жители не излизат от Алепо и как се живее под непрекъсната стрелба.

 

 

Пекарят — «терорист»

 

Главата на семейството задочно е осъден на смърт по радикалните закони на терористичните групировки в източните квартали на града, защото е държавен служител — работи като пекар.

 

 

«Работя на северо-запад от Алепо, там също е фронтова линия, затова пътят е опасен, но семейството трябва да се храни, затова отивам там за шест дена. Работя през нощта, а после се връщам с храна и пари за семейството», — разказва пекарят.

 

 

Разговорът с Амер се извършва в задния двор на срутена къща, където местните жители позволили на семейството да се засели временно.

 

 

Електричество няма, възрастните седят на каменни блокове. Децата бягат наоколо, някои са с чехли, някои са боси, но всички са засмени и игриви.

 

 

«Според тях, човек, който пече хляб, трябва да умре — само, защото неговата пекарна е държавна. Разбира се, че избягах оттам със семейството. Искам децата ми да се възпитават в нормална среда, ако това може да се нарече така», — мъжът прекъсва разговора и посочва с ръка по посока на звука от картечница.

 

 

Някъде съвсем наблизо се води бой.

 

 

 

Тагове: ; ;