«В така създадената ситуация «Движение 21″ до 10 дни ще обяви своята кандидат-президентска двойка и формата, в който ще се състезаваме», съобщи пред бТВ лидерът на партията Татяна Дончева. На въпрос дали тя ще е кандидатът за президент, Дончева отговори: «Така изглежда».

 

 

Ето какво каза още Дончева:

 

 

 «Движение 21» ще разчита на протестния вот, на част от БСП, която «няма да приеме безумните ходове на ръководството си», както и на част от десницата.

Кандидатът на БСП Румен Радев е кандидатура на «част от оръжейното лоби, свързано с Първанов«. За целта вижте предизборна среща, която Радев проведе с т.нар. от пресцентъра на БСП  «патриотични организации«.

Това са организации на бившата Държавна сигурност, по Главни управления.

Тези тайни кръгове имат поне още един кандидат — аз смятам, че те винаги са подкрепяли Бойко Борисов, от зората на кариерата му. Така че, не изключвам те да се опитат да играят с двама-трима кандидати.

Що се отнася до лидера на АБВ, Георги Първанов, след раздора с БСП, в тази ситуация той има много малко време за реакция както за организация, така и да представи кандидатурата си по един възходящ начин.

Първанов не е преценил правилно съюзниците, с които може да играе и не изключи възможността той да се ориентира към подкрепа на кандидат, който вече е издигнат.

Совалката на Бойко Борисов между Босфора и Меркел е опит на премиера да си направи реклама на международен фактор.

Ердоган, Меркел, Юнкер и Путин са сериозни политици от други етажи, които имат контакти без посредници.

Резултатът от срещата на Борисов с Меркел, за която липсва официална информация и на базата на казаното от Румяна Бъчварова, е като във вица: «Тате ще ми купи колело, ама друг път«.

 

Тагове: ;