До края на 2016 година в Германия ще пристигнат 300 хиляди бежанци. Това съобщи ръководителят на федералното ведомство по въпросите за миграцията на Германия Франк-Юрген Вайс.

 

«Подготвяме се да приемем от 250 до 300 хиляди бежанци тази година», — цитира думите му RT.

 

 

Германия в концу года "ожидает" прибытие 300 тысяч беженцев

Според него, миналата година броят на бежанците в Германия са били около 1 милион, но чиновникът подчертава, че заради невъзможността от съвсем точен отчет, цифрата може би  е завишена.

 

 

Според граничната агенция на ЕС Фронтекс, за 2015 година в ЕС са пристигнали 1.8 млн бежанци.

 

 

Миграционната криза удари най-силно Германия. Немското ръководство се опита да привлече към себе си евтина работна сила от страните от Близкия Изток, но потокът от мигранти се оказа по-голям, отколкото си представяха немските власти. Озовавайки се в сложна ситуация, немското ръководство се опита да прехвърли отговорността върху другите страни от ЕС. Но това се оказа доста трудна задача, защото дори федералният окръг Бавария постоянно критикува миграционната политика на държавата си.

 

 

В края на краищата мигрантите се оказаха не евтина работна сила, а престъпници и насилници, които на всичкото отгоре трябва безплатно да живеят в страната.

 

 

Тагове: ;