В Саранск се открива център на името на звездата на световното кино, французина Жерар Дапардийо, който вече трета година е гражданин на Руската Федерация.

 

Артистът се превърна в част от новия тренд — «новата вълна» на имиграцията на именити спортисти и дейци на изкуството, които предпочетоха Русия пред собствените си страни.

Французский актер Жерар Депардье. Архивное фото

Центърът ще бъде открит днес, 27 август, в него актьорът планира да организира клуб на чужденците, които са приели руско гражданство, съобщи ръководителят на Държавния филмов фонд на Русия Николай Бородачев.

 

Актер Жерар Депардье дегустирует крымское вино в ресторане в Москве

Депардийо получи руски паспорт през 2013 година, но запази френското си гражданство.

 

«Центърът на Депардийо ще бъде открит в кинотеатър «Русия», който е възстановен от Държавния филмов фонд на Русия. Актьорът ще пристигне за откриването, ще присъства и на строителството на църквата, фабриките и заводите, ще направи турне из цяла Мордовия»,- каза Бородачев.

 

 

Той отбеляза, че в центъра, освен прожекции на филми и творчески срещи, Депардийо иска да организира клуб на чуждестранните граждани, които са взели руско гражданство.

 

 

«Той вече води преговори, например, с боксьора, който прие руско гражданство, с още няколко човека, в този киноцентър ще организира техен клуб», — поясни Бородачев.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;