Канцлерът на Германия Ангела Меркел винаги е имала в Чехия висок рейтинг, но натрапваната от Берлин «култура на гостоприемството» удари по нейната популярност, пише Die Welt, позовавайки се на данните от средствата за масова информация на Чехия.

 

Федеральный канцлер Германии Ангела Меркель. Архивное фото

 

Само преди година Меркел имаше подкрепа от страна на 70 % от чехите, но сега, според средствата за масова информация там, нейният рейтинг не надвишава 18 %.

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин се ползва с голяма популярност сред чехите, независимо от спомените за СССР и събитията от Пражката пролет, отбелязва изданието.

 

 

«Писна ни вече от тази Меркел. Тя покани в Европа бежанците», — споделя местен жител за изданието. 

Федеральный канцлер Германии Ангела Меркель. Архивное фото

Други чехи на въпроси за канцлера на Германия в най-добрия случай махват с ръка, а в най-лошия — отговарят нецензурно, се казва в статията.

 

 

В навечерието на визитата на Меркел в Чехия, която се състоя в четвъртък, редица организации от страната, които са против приема на бежанците, призоваваха своите привърженици да протестират срещу канцлера на Германия.

 

 

Президентът на Чехия Милош Земан вече нееднократно критикува курса на Меркел по въпроса за бежанската криза и я нарича «голяма грешка», отбелязва  Die Welt.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ;