Постоянният представител на Сирия към ООН Башар Джаафари заяви, че турските военни са предали оръжие и боеприпаси на терористите в провинция Алепо.

 

 

В писмо до генералния секретар и председател на Съвета за сигурност към ООН Джаафари съобщи, че турските военнослужещи, които проникнаха на територията на северната част на провинция Алепо на 1 август, са «се заели с попълването на складовете за оръжие».

 

 

«Те предадоха тези складове заедно с намиращо се там оръжие и боеприпаси на терористичните групировки «Армията на завоеванието», «Фронт ан-Нусра» и «Ахрар аш-Шам». Турските военни тайно пренасяха от територията на Турция ракети и боеприпаси на въоръжените терористични групировки в селските райони в провинция Алепо», — се казва в посланието.

 

 

Джаафари съобщи, че «автоколона, превозваща терористи» е пресякла турско-сирийската граница в пункта Атима в провинция Идлиб.

 

 

Дипломатът призова Съвета за сигурност към ООН «да застави турския режим да затвори границите си за въоръжените терористични групировки и да спре да въоръжава и финансира терористични групи».

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;