Бойците от различни групировки от въоръжената сирийска опозиция, които завзеха в сряда с подкрепата на турските войски граничния град Джараблус, започнаха борба помежду си. Както предаде агенция «Фират», престрелките по улиците на града продължават цял ден, в сблъсъците са загинали 80 човека.

 

 

В града влязоха бригадите на Сирийската свободна армия, която се причислява от Запада и Турция към умерената част на опозицията.

 

Очевидци съобщиха за «Фират», че заедно със ССА градът се стопанисва от джихадисти от групировките «Ахрар аш-Шам» и «Нуреддин аз-Зенги», сред които има много наемници.

 

 

По-рано постъпиха съобщения, че бойци са нападнали селата Амарна и Бейда, които се намират в ръцете на отрядите опълченци, свързани с въоръжената коалиция «Сили на демократична Сирия».

 

 

Кюрдските сили за самоотбрана, които са в ядрото на СДС, обявиха в четвъртък за извеждането на бойците си от град Манбидж и неговите околности след  завършване на операцията по разгрома на терористите от ИД.

 

 

Властта в Манбидж, който бе освободен на 6 август, е предадена на военен съвет, в който влизат местни опълченци.

 

 

Официалният представител на международната коалиция начело със САЩ съобщи, че силите на СДС се преминали на източния бряг на Ефрат, за да се подготвят за атака към Рака, където е основният плацдарм на ИД.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;