Обстановката в света става все по-напрегната.
САЩ «дрънчат с оръжие», заплашвайки да свалят руски и сирийски самолети в небето над провинция Хасаке, твърдейки, че те уж заплашват живота на американските специални части, които обучават там отрядите на въоръжената опозиция.
Украинските военни прехвърлят в Донбас тежка бойна техника, увеличават интензивността на обстрелите върху народите републики в Донбас, използват големи калибри бойна техника.
В резултат за последните дни са разрушени много домове, загинаха много мирни граждани на ДНР и ЛНР.
Последните действия на украинските власти водят към открита конфронтация. За това говорят данните от разузнаването на ДНР.
 
Според последните сведения, Въоръжените сили на Украйна в близките два дена ще нанесат удар.
Споменават се няколко направления, по които може да последва атака. Очаква се това да са Ясиноватая, Донецк и Новоазовск.
След Деня на Независимостта на Украйна Порошенко изпрати в зоната на АТО 141 единици бойна техника, реставрирана в заводите в «Укроборонпром», което показва съвсем нагледно отношението му към Минските съглашения и намеренията на Киев те да бъдат нарушени.
В тази връзка бойците от младите НАРОДНИ републики трябва да са готови за отразят агресията. За целта, по примера на Русия, днес части на ДНР бяха вдигнати под тревога и поставени в пълна бойна готовност.
Недалеко от Мариупол бяха проведени войскови учения.
Маневрите бяха ръководени от известният командир Михаил Толстих, по-известен с прозвището си Гиви.
В района на Широкино бе проведен морски десант с катери от военната флотилия на ДНР, с участието на плаващи БТР-и.
Както сподели Гиви, бойците са действали екипно, задачата е била изпълнена отлично.  Отработено е завземането на плацдарм и негово удържане под атаката на противника.
Гиви отбеляза, за поставените заповеди трябва да се изпълняват с всички възможни средства. Подобни действия, според него, трябва да се провеждат по цялото крайбрежие на Украйна.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;