«Дейли телеграф»:

 

Мигранти с ниска професионална квалификация от ЕС ще трябва да кандидатстват за разрешителни за работа във Великобритания, след като тя напусне съюза. Това са плановете, обсъждани в момента от британските министри, предаде изданието.
Дейвид Меткаф, ръководител на британската Консултативна комисия по въпросите на миграцията, заявява пред британския вестник, че броят на мигрантите и прекараното от тях време във Великобритания  ще могат да бъдат контролирани, ако се въведени разрешителни за работа.

 

Според него, планът е «доста ясен» и може да се базира на предишната система за разрешителни за сезонна работа в земеделския сектор.

 

Меткаф допълни, че разрешителните за работа могат да бъдат използвани, за да бъде намален броят на мигрантите от ЕС, работещи в търговията на дребно, строителството и хранително-преработвателната промишленост.

 

Британският премиер Тереза Мей се зарече, че ограничаването на миграцията ще е нейн»абсолютен приоритет» при преговорите за «Брекзит», независимо от предупрежденията от ЕС, че Великобритания ще бъде принудена да напусне единния пазар, припомня вестникът.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;