Въпреки разрухата и западното робство, Украйна ще отпразнува Деня на Независимостта мащабно

1475028074Украйна в сряда празнува 25-годишнината от дена на провъзгласяване на независимостта си. За тези години страната успя да бъде призната от световната общност за независима държава.

 

 

Но, както отбелязват политолозите, прогресът на Украйна е възпрепятстван от две революции и липса на силни политически лидери, които биха могли да определят правилния вектор на развитието. В резултат страната е принудена да се развива МЕЖДУ Запада и Изтока, което доведе до фактическия разкол в държавата и загубата от страна на Киев на контрол над част от юго-източната част на страната.

 

 

Според аналитиците, за годините на независимостта си Украйна така и не е могла да стане самостоятелен външнополитически играч и днес се движи по посоката, която й посочи Западът, т.е. Украйна се превърна в сателит на Запада.

 

 

Независимо от социално-икономическите трудности, които днес преживява Украйна, въпреки сложната ситуация в зоната на военната операция в Донбас, страната ще отбележи юбилейния Ден на независимостта мащабно, гвоздей на програмата ще бъде военният парад в центъра на Киев.

 

 

В парада ще вземат участие 4 хиляди военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, Националната гвардия, Държавната гранична служба, Националната полиция, а също 200 единици техника, авиацията няма да бъде задействана.

 

 

Президентът на Украйна Петр Порошенко по-рано увери, че парадът по никакъв начин няма да повлияе върху разстановката на силите в района на военната операция, защото техниката, която се използва там от украинските силоваци срещу ДНР и ЛНР, няма да участва в парада. По данни на Министерството на отбраната, в парада ще участва нова военна техника, получена от заводите, която е в резерва.

 

 

По време на парада военните ще демонстрират новите образци на парадната и ежедневната униформа. В края на тържественото шествие цялата техника и въоръжение ще бъдат предадени на армията.

 

 

 Въпреки разрухата и западното робство, Украйна ще отпразнува Деня на Независимостта мащабно
Вид на улицу Крещатик в Киеве, Украина. Архивное фото

В програмата по честванията е планирано полагане на цветя от представителите на властта върху паметниците и гробовете на известни дейци на украинската държава и участници в борбите за независимостта на страната от XX век, участници в Евромайдана и военните операции в Донецка и Луганска области.

 

 

Ще бъде извършена молитва около катедралата София Киевска, ще има тържествено заседание на Върховната рада на Украйна с участието на висшето ръководство. В Киев ще има изложба с копия на най-новите държавни актове и фотодокументи от Националния архивен фонд, които описват процеса на придобиване на независимост на Украйна.

 

 

По цялата страна ще има голям брой фестивали, концерти, изложби, шоу и спортни състезания. В Киев вечерта на площад Независимост, ще се състои концерт на симфоничен оркестър с участието на музиканти, родени през 1991 година.

 

 

По време на честванията на независимостта НЯМА да се тиражира информацията за ВЪНШНИЯ ДЪЛГ на Украйна, натрупан за този период, НЯМА да се говори за изгорените живи хора в Одеса, НЯМА да се споменава за продължаващата военна операция срещу мирните жители на Донбас, няма да се обсъжда дори разрухата в икономиката, социалната сфера, здравеопазването, ликвидирането на моралните и етични устои …

 

Честито робство, Украйна!

 

Въпреки разрухата и западното робство, Украйна ще отпразнува Деня на Независимостта мащабно

Коментари:

Зареждане ...