Елитните части на сирийската армия пробиха в територията на техническото училище южно от Алепо и водят боеве с отбраняващите се там бандитски групировки. Това съобщи за информационния портал «Сурия ал-Ен» представител на ВС на Сирия.

Според него, артилерията обстрелва позициите на противника на територията на две други военни училища (артилерийското и пехотното), които бяха завзети в началото на август.
Независимото от понесените загуби, бойците от въоръжената коалиция «Джейш аль-Фатх» контраатакуват опасно. Правителствените сили отразиха шест поредни атаки по стратегическата височина Ум-Караа, която господства над местността около южния вход на града.

 

Сирийските ВВС нанасят удари от въздуха по военните колони на противника, възпрепятствайки прехвърлянето на подкрепления и боеприпаси към южните подстъпи на Алепо от съседния Идлиб.

 

Източно от Алепо в района на авиобаза Кувейрас имаше ожесточени боеве между сирийските военни и бандите на терористите от групировката ИД. Бойците от ИД се опитаха да завземат този важен плацдарм, служещ като отбранителен рубеж за сирийските войски, но всички техни атаки бяха отразени.

 

 

«Терористите понесоха много загуби в жива сила, изведени са от строя десетки джипове с картечници, с които те се придвижваха», — съобщи агенция САНА.

 

Тагове: ; ; ; ;