Следственият комитет на Русия възбуди наказателно дело срещу министъра на отбраната на Украйна Степан Полторак и редица други високопоставени военни от ВСУ, сред които началника на Генералния щаб Виктор Муженко и командващия Нацгвардията Юрий Алеров.

 

Делото е възбудено в рамките на наказателно дело за употребата на забранени средства и методи при водене на войната в Донбас.

 

Подросток у окна в разрушенном спортивном зале средней школы поселка Шахты 6/7, ставшей убежищем для местных жителей. Архивное фото

 

«Следствието притежава достатъчно данни, че противоправните действия по отношение на гражданското население са се извършвали с пряката заповед на висшето военно ръководство на Украйна — Министъра на отбраната на Украйна Степан Полторак, началника на Генералния щаб на Министерството на отбраната на Украйна Виктор Муженко, бившия командир на Сухопътните войски на ВС на Украйна Анатолий Пушняков, действащия командир на Сухопътните войски към ВС на Украйна Сергей Попко, командващия Националната гвардия на Украйна Юрий Алеров», — се казва в съобщението.

 

 

 

Отбелязва се, че спрямо тях е възбудено наказателно дело — за употреба на забранени средства и методи при водене на война.

 

Тагове: ; ;