За умишлен палеж на тютюневите складове в Пловдив е задържан 44-годишният Любомир Данчев от същия град, съобщи БНР.  Обвинението срещу него е, че е запалил сгради, собственост на дружеството «Р.И.П.А.», както и сграда, собственост на «Галакси инвестмънт груп». Прокуратурата проверява дали Данчев, който е задържан за 72 часа, е имал съучастници, както и дали е склонен да извърши престъплението. Любомир Данчев е без постоянен адрес, криминално проявен и до момента е осъждан многократно.

 

 

Пожарът в събота е представлявал опасност за живеещите наоколо, а запаленото имущество има историческа и художествена стойност, съобщиха от Пловдивската апелативна прокуратура. Разпитани са много свидетели, събрани са снимки и видеозаписи, дело на гражданин, заснел началото на пожара.

 

 

Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде утре в Пловдив, където ще проведе работни срещи в прокуратурата и МВР по случая.

 

 

Междувременно ръководството на БСП — Пловдив поиска оставка на кмета Иван Тотев и наказания за «всички, допринесли за разрушаването на Тютюневия град». В декларация на социалистите се подчертава още, че след събарянето на склада на ул. «Одрин» 8, местната власт, въпреки призивите не е взела мерки за опазване и поддържане на сградите — паметници на културата.

Тагове: ; ; ; ;