Украйна стремително се евроинтегрира.
Това, за което се бореха активистите и студентите на Евромайдана, се въплъщава в живота.
За това свидетелства шествието на лица с нетрадиционна сексуална ориентация по улиците на украинските градове под охраната на голям брой полицаи.
 
По такъв начин властите в Украйна, независимо от мнението на цялото украинско общество, се стреми да покаже на западния свят своята цивилизованост и толерантност.
Истината е, че тези акции се провеждат под охраната на хиляди правоохранители, както в Киев, така и в Одеса, за да може възмутеното население случайно да не обиди гай-малцинството.
Преди ден в Киев се състоя репетиция за тържественото мероприятие, посветено на Деня на Независимостта.
 
По централните улици преминаха стройните колони на военнослужещите и бойните машини. Но събитието бе съпроводено и с конфрузна ситуация. Първо, украинските танкове сериозно повредиха новото асфалтово покритие, в резултат на което между комуналните служби и Министерството на отбраната възникна сериозен конфликт.
Друг отличителен момент от репетицията стана участието на гей в него. По време на преминаването на военните колони, облечен във вечерна женска рокля и с боси крака гей, енергично танцува в такт с маршируващите на фона на барабанни удари военнослужещи.
След това, отдавайки пионерски поздрав, човекът започна да марширува заедно с украинските военни.
Инцидентът предизвика недоумение у едни и откровен смях сред други присъстващи на мероприятието.

Видеото от събитието придоби широка популярност сред интернет-ползвателите, които се питаха: «Това какво е — репетиция на военни или гей-парад?»

Тагове: ; ; ; ; ; ;