Проектът за строителството на фортификационни съоръжения на границата с Русия, който създателите в украинското правителство наричат «Стената» или «Европейския вал», а критиците в Радата считат за «градинска ограда», изисква нови парични вложения за завършването си. Това съобщиха от партията «Народен фронт» на екс-премиера Арсений Яценюк.

 

«Ще лобираме за отделянето на нови средства за оборудване на границата, ще контролираме тяхното използване, за да се изразходват правилно парите и това да донесе полза на страната ни», — цитира пресслужбата на партията думите на първия заместник председател на парламентарната фракция Андрей Тетерук.

 

 

Той сподели, че преди правителството, което дойде на власт след държавния преврат през 2014 година, нито един кабинет на министрите на Украйна не се е занимавал с оборудването на границата с Русия.

 

«Това, което видях днес, този обем от работа, който е изпълнен, отговаря на националните интереси на страната»,  — констатира Тетерук след инспекционно пътуване до мястото на строителството в Харковска област.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;