Хюма Абедин, ключовата помощничка на кандидата за президент на САЩ от Демократическата партия Хилъри Клинтън, в миналото е работила като редактор в издание за мюсюлмани, в което са се популяризирали радикални възгледи. Това твърди в своя сайт американското издание  New York Post.

 

 

«Главната помощничка на Хилъри Клинтън в предизборната кампания в продължение на десетилетие е работила за радикално мюсюлманско издание, което се е обявявало против предоставянето на права на жените и е обвинявало САЩ за терористичните атаки на 11 септември»,- се казва в публикацията.

 

 

Изданието отбелязва, че Абедин «в бъдеще може да стане ръководител на служителите в Белия дом при първата жена президент на САЩ».

 

 

Вестникът разяснява, че става дума да списание  Journal of Muslim Minority Affairs. New York Post  характеризира изданието като «орган на саудитската пропаганда».

 

 

В списанието има статии, които изразяват становището, че жените трябва да имат ограничени права, а САЩ отчасти са провокирали терористичните атаки на 11 септември

2001 година чрез враждебната политика по отношение на мюсюлманските страни.

 

 

Както се казва в статията на американското издание, Абедин е работила като редактор около десет години, а нейната майка Салеха Абедин и до днес е главен редактор на списанието.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;