Министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер призова Русия да съдейства за постигане на 48-часови паузи на бойните действия в Алепо. Министърът заяви това в интервюто си за немския вестник  Die Welt am Sonntag.

 

 

По-рано официалният представителна Министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков обяви за готовността на военното министерство да подкрепи предложението на ООН за въвеждането на ежеседмични 48-часови паузи на бойните действия в Алепо за провеждането на хуманитарни операции в града. Според него, първото прекъсване на боевете може да се състои в качеството им на «пилотен проект» още следващата седмица, за да се потвърди безопасността при доставката на хуманитарен товар за мирното население на града.

 

 

«Сега трябва да се направи всичко, за да може готовността на Русия да подкрепи подобни паузи бързо да започне да действа, за да може в най-кратки срокове да се достави  на града хуманитарна помощ и да се гарантира на жителите на Алепо необходимото за живота им», — каза Щайнмайер.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;